Peste 700 de elevi din judeţul Satu Mare au fost iniţiaţi în diverse meserii în cadrul Atelierelor Meşteşugăreşti Mâini Dibace ale Fundaţiei Hans Lindner.

Vizitele perioadice ale elevilor au avut loc în ultimii doi ani, de la începerea derulării unui proiect ce vizează creşterea şanselor de carieră pe piaţa muncii.

Tiberiu Koczinger, directorul Fundaţiei Hans Lindner precizează că scopul principal al proiectului este promovarea în rândul elevilor din Satu Mare a metodelor practice de educare:

Peste 700 de elevi au fost iniţiaţi în diverse meserii în cadrul atelierelor noastre. Toţi elevii care au experimentat în cadrul acestor ateliere, au declarat că regretă absenţa programelor de acest fel din programa şcolară. (Tiberiu Koczinger)

În cadrul Atelierelor Meşteşugăreşti elevii sunt iniţiaţi în meserii din domenii precum bucătăria, brutăria şi patiseria, industria lemnului, marochinăria, creaţii textile, ţesătorie, ceramică şi multe altele.

Cei care doresc să se califice în aceste meserii, sunt îndrumaţi de specialiştii fundaţiei înspre agenţii economici care au nevoie de angajaţi în aceste domenii de activitate.