Când spui Holograf, gândul îţi zboară rapid la una dintre cele mai longevive formaţii din România. Holograf a cântat new wave când în România nu era la modă, hard rock-ul melodios, când se purtea rock-ul în forţă de tip AC/DC şi pop-rock-ul, când în ţara noastră luase amploare mişcarea dance. Este, de fapt, printre puţinele trupe care a supravieţuit transformărilor timpului.

Considerată drept una dintre cele mai frumoase melodii româneşti, „Să nu-mi iei niciodată dragostea” este şi una dintre cele mai cunoscute melodii ale formaţiei Holograf. Lansată în 2000 pe albumul Holografica, această piesă a fost mult timp şi una dintre cele mai populare alegeri printre tinerii căsătoriţi ca piesă de început al petrecerii de nuntă. Piesa a fost scrisă într-o dimineaţă devreme şi a apărut pe albumul “Holografica” în anul 2002, şi a fost inspirată de experienţele unui membru al trupei:

Albumul „Holografica” s-a vândut în primele două săptămâni de la lansare în peste 100.000 de exemplare şi toate biletele turneului au fost vândute cu o săptămână înaintea fiecărui concert. Pentru prima dată o trupă românească avea un succes absolut, indiferent de vârsta şi gusturile ascultătorilor, fie ei în ţară sau peste hotare. La 22 de ani de la înfiinţare, Holograf ajungea unde nici nu visaseră studenţii care odată repetau în săliţa mică de la etajul doi al Casei de Cultură „Preoteasa”, iar „Să nu-mi iei niciodată dragostea „a rămas una dintre piesele de referinţă pentru trupă iar radioul a avut un rol important în drumul spre succes al melodiei.

Citește continuarea pe siteul proiectului eualegromania.ro >>