Marți, 28 noiembrie, de la ora 18.00, Editura Diana și Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș organizează conferința gratuită „Conectarea cu cei mici prin jocuri și povești”.

Evenimentul este susținut de Adriana Mitu, autor și facilitator de programe pentru dezvoltarea cognitiv-emoțională a copiilor. Această conferință include și lansarea celei de-a treia serii de patru pachete terapeutice din colecția „ABC-ul poveștilor terapeutice”.
Invitata specială a acestui eveniment este psihologul clinician Elena Sachelarie, iar moderatorul este poeta Denisa Popescu-Martin.

Fie că vorbim despre temerile copilului, despre manifestări agresive, lipsă de cooperare sau pregătirea și trecerea peste un eveniment dificil, cea mai bună soluție este jocul.
Jocul, pe lângă un foarte bun instrument terapeutic ce poate fi folosit de părinți și dascăli, este un instrument de comunicare și conectare, care, de cele mai multe ori, dă rezultate uimitoare.

La finalul acestei întâlniri, veți afla toate resursele să folosești jocul pentru a înțelege și rezolva diferite situații. Totodată, veți descoperi ce anume dorește copilul să comunice prin jocurile sale și cum îi poți transmite anumite mesaje prin intermediul poveștilor terapeutice.

Conferința are o structură practică și multe exemple concrete.