Elevii vor avea un singur manual pentru fiecare materie în parte, iar pentru realizarea manualelor se va organiza un concurs al autorilor – a declarat, la Galaţi, ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

El a anunţat că, pentru a se evita pe viitor întârzierea cu care ajung manualele în şcoli, s-a luat decizia începerii procedurilor pentru anul şcolar viitor.

Liviu Pop: Manualul de bază, care o să-l facem pe fiecare programă şcolară – şi-i invit pe toţi cei care doresc să devină autori de manuale să se uite metodologia pe care am pus-o în dezbatere publică, săptămâna viitoare vom aproba această metodologie – iar pentru clasele a I-a, a II-a şi a VI-a vom lansa concurs între autorii de manuale în aşa fel încât cei mai buni profesori din România, cei mai buni experţi în educaţie să poată contribuie la un manual de calitate pentru programa de bază pentru fiecare disciplină.

Liviu Pop a reamintit că editurile care nu au făcut livrările de manuale la timp vor fi sancţionate cu 0,5% din valoarea contractului pentru fiecare zi de întârziere.