730 de cazuri de violență asupra minorilor au fost anunțate anul acesta la Direcția Județeană de Protecție a Copilului Mureș. 36 de copii au fost internați pentru a fi protejați. Numărul cazurilor s-a dublat față de anul trecut, arată directorul adjunct Elida Deak:
”Și-n cadrul colaborării dintre instituții vedem violența între persoane adulte, între persoane adulte asupra copiilor sau între copii. Îngrijorător este faptul că pot să spun că s-a dublat numărul de sesizări care vin către noi și acesta nu este fenomenul real de care noi știm. Cu siguranță sunt încă multe alte cazuri.”
Și violențele raportate asupra femeilor s-au înmulțit, potrivit Centrului de Prevenire a Violenței în Familie. Peste 150 de cazuri s-au înregistrat în Mureș până la jumătatea anului, mai multe decât în tot anul trecut.
Dublarea cazurilor de agresiune sesizate în Mureș a fost stimulată de campaniile de informare și prevenire, explică reprezentantul Departamentului de Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Mureș, Gabriela Pîncă:
”S-au făcut foarte multe eforturi pentru a intensifica informarea victimelor și posibilitatea lor de a apela la instituții. Victimele pot fi ajutate, au unde să primească ajutor, și asta duce la această creștere a numărului de sesizări. Ne-am dorit să luăm cunoștință de cazuri ca să putem interveni. Ca atare, este exact ceea ce ne-am dorit.”
Campania de prevenire ”16 zile de activism împotriva violenței” derulată de IPJ Mureș a fost lansată astăzi la Tg. Mureș și durează până în 10 decembrie, cu implicarea instituțiilor publice și a liceelor.
Simbolul campaniei rămâne nasturele ca liant între cei din jur, iar tema din acest an este ”Cu violența pierzi mereu”.

Împarte cu prietenii tăi: