Vineri, 24 noiembrie, a treia zi a Târgului Gaudeamus atrage din ce în ce mai mulţi vizitatori. Elevi, studenţi, părinţi cu copii, pensionari…, public de toate vârstele vin cu “lecţiile făcute” pentru că de la an la an au căpătat experienţa acestui moment special – Gaudeamus. Ştiu unde să se informeze, ce cărţi vor să cumpere, când se lansează titlurile preferate, unde pot bea un ceai “special” sau o “cafea excepţională” răsfoind volumul preferat.

Mass media oferă informaţii pe toate canalele, dar nimeni nu se simte mai în vervă şi mai “acasă” ca jurnaliştii Radio România. Creativitatea şi implicarea sunt la cote maxime, de aceea spicuim câteva tentaţii culturale cu accent, bineînţeles, pe producţia proprie.

Provocarea BeFM continuă şi astăzi, în aceeaşi notă amuzantă ,,Noi îți dăm câte poți duce! Ai multe cărți pe cap, dar te miști cu talent? Le primești pe cele care-ți rămân acolo!”. Între 15.00 – 16.00 și 17.30 – 18.30,  BUCUREȘTI FM  te aşteaptă  la intrarea în pavilion să participi la un concurs inedit conceput pentru toţi vizitatorii Târgului.

Concurs #BeFM: la #Gaudeamus2017 îți dăm câte poti duce :pVizitatorii câștigă câte #carti poartă pe cap 🙂

Posted by BucurestiFM on 23 Noiembrie 2017

Mihaela Ioniță și Răzvan Ursuleanu fac emisiune sub ochii tăi, îi găsești În Comunitate la standul Radio România cu invitați surpriză.
Și tot vineri te așteptăm să-i aplauzi pe cei mai mari sportivi ai României și să primești autografe.

La ora 15:30 la Standul Radio România are loc Lansarea volumului 7 din Povestea Trecătorilor Eu aleg Romania ”100 de povesti de aur ale sportului românesc”– un proiect realizat Radio România Regional și București FM în parteneriat cu Bucureștii Vechi și Noi și Apa Nova.
Invitați – Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă, Marian Drăgulescu, Ivan Patzaichin.

Tot vineri, 24 noiembrie, de la ora 17:00, hai la Ceainăria Gaudeamus!
Ștefan Caraman, un scriitor citit si recitit de BFM, aduce multe scrisori într-o carte mult așteptată ”Celelalte scrisori pentru Rita” – editura Herg Benet. Se vorbește, se interpretează, se dau autografe!

Din mijlocul vizitatorilor şi de la standurile unde au loc evenimente, jurnaliştii de la Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Bucureşti FM şi de la alte posture Radio România, realizează transmisiuni şi emisiuni în direct.

La fel de important este că la STANDUL RADIO ROMÂNIA  (nivelul 4.50:251) mai au loc o serie de evenimente şi emisiuni cu public centralizate, ca în fiecare an, în programul Târgului, de echipa Gaudeamus pentru a putea să participi, în direct, la oricare dintre ele, acolo unde te regăseşti ca cititor, iubitor de cultură, de carte, lider de opinie sau, “pur şi simplu” fidel Radio România.

Aşadar, te aşteptăm la STANDUL RADIO ROMÂNIA  cu următoarele tentaţii culturale, frumos ambalate radiofonic:

12.00  RADIO ROMÂNIA CULTURAL
Emisiunea „Vorba de cultură”

12.00 – 13.00 EDITURA CASA RADIO
Banda desenată, ilustraţia de carte, piesa radiofonică – lecturi pentru copii. 2 noi apariţii de CD box „Noapte bună, copii!”: Poveşti şi povestiri româneşti; Din basmele lumii
Invitaţi: Alexandrina Halic, Alexandru Ciubotariu

13.20 RADIO ROMÂNIA CULTURAL
Emisiunea „Știința în cuvinte potrivite”

13.30 – 14.30 EDITURA CASA RADIO
Lansare: Colecţia  de CD „Fonoteca de Aur”, seria „Spectacolul poeziei”:
COȘBUC LIVE 1963&1968; G. Topîrceanu, Romanţa gramofonului
Invitaţi: Florin Iaru, Vasile Manta, Iulia Popovici

14.00 – 15.00 BUCUREȘTI FM
Ediție specială a emisiunii „În Comunitate” – Mihaela Ioniță și Răzvan Ursuleanu scot Așii din cărți (Sportivii de aur ai României)

14.30 – 15.00 EDITURA CASA RADIO
Lansare: Colecţia de CD „Lecturi pe întuneric“: Șerban Foarță citește din Caragialeta şi Caragialeta bis
Invitaţi: Simona Popescu, Bogdan Ghiu, Florin Iaru, Marius Chivu, Emil Buruiană

15.30 – 16.30 BUCUREȘTI FM
Lansarea volumului 7 din Povestea Trecătorilor – Eu aleg România „100 de povești de aur ale sportului românesc”un proiect realizat de Radio România Regional și București FM, în parteneriat cu Bucureștii Vechi și Noi și Apa Nova
Invitați: Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă, Marian Drăgulescu, Ivan Patzaichin

16.00 RADIO ROMÂNIA CULTURAL
Emisiunea „iClasa”

16.30 – 17.30 EDITURA CASA RADIO
Lansare: Colecţia de audiobook „Biblioteca de poezie românească“: Ana Blandiana, Este liberă floarea? Poeme rostite la Radio 1965-2017
Invitaţi: Ana Blandiana, Mircea Martin, Radu Vancu, Emil Buruiană, Dan Verona

18.30 RADIO ROMÂNIA CULTURAL
Emisiunea „Timpul prezent”

La Salonul d eCarte pentru Copii “Ion Creangă”, între 11.00 – 13.00 RADIO ROMÂNIA CULTURAL vă propune „Comics Didactic – benzi desenate pentru elevi” – un atelier susținut de autorul de benzi desenate Mihai Ionuț Grăjdeanu. Şi tot RADIO ROMÂNIA CULTURAL împreună cu EDITURA TREI vă invită la dezbaterea: „Școala care învață”, organizată în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Evenimentul va aveea loc la Sala Cupola, de la ora 18.00 până la 20.00, 
Moderatori: Mirela Nicolae, realizator RRC, Victor Popescu, editura Trei, prof. dr. Lucian Ciolan

Ca o carte de vizită, reamintim că Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură, „cel mai citit târg de carte, de la cel mai ascultat radio” de aproape un sfert de veac, are loc în perioada 22 – 26 noiembrie în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo. Evenimentul, ajuns la ediţia cu numărul 24, a fost iniţiat şi este organizat anual de Radio România – singurul post de radio din lume care şi-a asumat acest rol

Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură este de foarte mulţi ani un reper, atât pentru specialiştii din branşă cât şi pentru publicul larg. Cel mai important şi mai longeviv eveniment expoziţional dedicat cărţii, din România, are  un loc bine definit în calendarul cultural şi în conştiinţa publicului, dovadă stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul în fiecare an.

În toamna fiecărui an, Târgul Internaţional GAUDEAMUS devine centrul pieţei editoriale şi al vieţii culturale din România. Deopotrivă târg de carte de carte şi cafenea literară, GAUDEAMUS propune în acest an un maraton de peste 800 de evenimente culturale, într-o atmosferă prietenoasă şi destinsă.

Palmares Gaudeamus
· 1.787.000 de vizitatori · 9.386 de evenimente editoriale şi profesionale · 6.200 de expozanţi – palmaresul pe scurt înregistrat în cei peste 20 de ani în care Târgul Internaţional GAUDEAMUS a fost în topul evenimentelor culturale din ţara noastră.

http://www.gaudeamus.ro