„Laura scrie. Laura călătorește. Laura are un Tic” – așa începe să se prezinte tânăra scriitoare Laura Baban.

Textele ei, scrise mai intâi pe rețelele de socializare, au fost savurate de cititori, apoi, la îndemnul lor, le-a adunat în pagini de carte și astfel au prins viață cele trei volume: „Domnul Tic și alte iubiri de pe Mușatini”, „Domnul Tic și alte iubiri de prin lume” și „Domnul Tic și o iubire până la soare și înapoi”.

Vă intrebați cine este Domnul Tic? Este simpaticul cățel al autoarei,  sursa de inspirație și protagonistul poveștilor sale.

Apariția cărților a fost posibilă, grație prietenilor virtuali, și nu numai, pe care Laura îi numește „Oamenii lui Tic”. Peste 200 de persoane s-au implicat și au susținut financiar realizarea proiectului.

„Esența cărților mele este fericirea. Vorbesc  mult despre fericire, despre bunătate, despre frumosul pe care-l întâlnesc…Am scris despre tot ceea ce mi-a fost mai drag.”- mărturisește scriitoarea.

Laura Baban a absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității „Al.I.Cuza” Iași și cursurile masterale în același domeniu. A cochetat cu scrisul încă de pe băncile facultății la revista „Opinia Studențească”. De asemenea, a beneficiat de programele de studiu „Leonardo da Vinci” și „Erasmus” în Spania.

Pasionată de călătorii, Laura, s-a aflat timp de 33 de zile într-o acțiune inedită de promovare a României pe bicicletă, alături de fotograful Andrei Melinte, prietenul ei și de Tic. Au parcurs împreună peste 1000 de kilometri, iar poveștile, oamenii, locurile, intâmplările – toate se vor regăsi în cea de-a patra carte, numită „Trei pe un tandem’.

O altă experienață de neuitat a Laurei Baban, este cea a voluntariatului în Islanda, despre care a povestit în cel de-al doilea volum „Domnul Tic și alte iubiri de prin lume”.

În prezent, Laura trăieste o nouă aventură, și anume, străbate România, dar și alte țări,  cu rulota.

În drum spre Chișinău, Republica Moldova, a făcut un popas la Radio Iași, pentru a ne spune impresionanta sa poveste de viață.