Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că statul paralel este „o glumă proastă”, şi că există câteva persoane care inventează astfel de concepte, deoarece doresc să acapareze toată puterea.

„În România nu a existat şi nu există un stat paralel. Este un concept care vine din ţări cu sisteme relativ nedemocratice şi nu are rost să facem paralele”, a spus Iohannis după ce a participat la dezbaterea „Oraşele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploieşti”, organizată la Universitatea Petrol – Gaze.

Șeful statului spune, de asemenea, că nu se teme absolut deloc de o suspendare.

” În primul rând, nu există niciun temei, în al doilea rând nu cred că românii îşi doresc aşa ceva”,  a afirmat Iohannis.

Nu în ultimul rând, președintele Klaus Iohannis a declarat că moțiunea de cenzură inițiată de PNL și USR este „un exercițiu democratic bun”.

Moțiunea de cenzură, împotriva Guvernului Tudose, depusă de Opoziție va fi dezbătută și supusă votului joi, începând cu ora 11.00.
Decizia a fost luată de conducerea Parlamentului.

Documentul a fost semnat de reprezentanți ai PNL, USR, PMP și de deputați neafiliați și conține critici la adresa cabinetului Tudose.
Prin această moțiune i se cere demisia premierului care este acuzat de bulversarea mediului economic și juridic, precum și de scăderea nivelului de trăi al populației.
UDMR a anunțat că se va abține de la vot.