Timişoara devine capitala caricaturii odată cu deschiderea “Muzeului Popa’S” şi a Salonului Internaţional de Caricatură de Presă şi Arte Vizuale Satirice. Nume sonore în peisajul cultural naţional şi de peste hotare se vor întâlni cu cel mai rapid caricaturist din lume, în cadrul evenimentului.

Expoziţia “Muzeul Popa’S” este un preambul la cea de-a V-a ediţie a Salonului Internaţional de Caricatură de Presă şi Arte Vizuale Satirice, ce se desfăşoară în acest weekend, la Timişoara. Vor participa desenatori din toată lumea, invitaţi cu notorietate din lumea artelor, a sportului şi a jurnalismului românesc, dar şi caricaturişti de pe mapamond.

Au răspuns la invitaţia lui Ştefan Popa Popa’S: Nicu Alifantis, Tudor Banuş (Franţa), Doru Bosiok (Serbia), Mihai Covaliu, Horaţiu Mălăele, Florin Mihoc, Ilie Năstase, Cornel Nistorescu, Florin Piersic, Dan Puric, Jacky Redon (Franţa), Mihai Tatulici, Cornel Ungureanu, Dorel Vişan, Jugoslav Vlahovici (Serbia), Gheorghe Zamfir.

Va fi expusă caricatură de presă a unor artişti din peste 50 de ţări, portrete internaţionale de personalităţi româneşti, precum şi desen satiric vechi, autohton.

Vernisajul are loc vineri, de la ora 16:00, şi va fi urmat de o reprezentaţie a unor mari caricaturişti, care vor realiza ‘live’ portretele celor prezenţi.

Duminică, de la ora 16:00, este programată o întâlnire cu Dorel Vişan şi Florin Piersic.

Ştefan Popa Popa’S deţine recordul celui mai rapid caricaturist din lume, consemnat în Guinness Book. Artistul timişorean are în palmares caricaturile-portret a peste 200 de şefi de stat şi de guverne din lume, fiind răsplătit cu peste 100 de premii internaţionale.