Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis să pună sechestru asigurator pe averile inculpaţilor din dosarul Tel Drum. Vor să se asigure că prejudiciul de aproximativ 30 de milioane de lei şi de peste 20 de milioane de euro poate fi recuperat. Potrivit unor surse judiciare, citate de de reporterul RRA, Mădălina Verman, toţi suspecţii din acest dosar ar urma să fie chemați la sediul instituţiei pentru a li se aduce la cunoştinţă faptul că li s-a pus sechestru pe avere. Printre cele 9 persoane urmărite penal în acest dosar se numără şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Este acuzat de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi fraudare de fonduri europene, fapte pe care le-ar fi comis pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Dosarul a fost constituit şi pe baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă – OLAF.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a arătat astăzi nemulţumit de faptul că sechestrul asigurator pe averile inculpaţilor din dosarul TelDrum, decis de DNA, a fost anunţat în presă.

Liviu Dragnea: Noi încă mai credeam și încă unii mai credem că putem deveni o țară normală, în care nu afli din presă lucrurile astea. Am fost făcut țap ispășitor la referendum, în 2012, am fost făcut ţintă de câte ori PSD a vrut să facă ceva important pentru români, acum sunt folosit ca mijloc pentru a bloca legile justiţiei. Şi de către cine? De către oameni care se ascund. Eu sunt preşedintele Camerei, dar sunt doar un om.