A mai rămas doar o zi până la deschiderea unei noi ediții a Târgului Internațional GAUDEAMUS Carte de Invătătură, „cel mai citit târg de carte, de la cel mai ascultat radio” de aproape un sfert de veac.

Ediţia cu numărul 24 a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, care are loc în perioada 22 – 26 noiembrie 2017, în Pavilionul Central Romexpo, este cel mai important eveniment cultural de tip expoziţional din România
Organizat de Radio România – singurul post de radio din lume care şi-a asumat acest rol – Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură este de foarte mulţi ani un reper, atât pentru specialiştii din branşă cât şi pentru publicul larg. Cel mai important şi mai longeviv eveniment expoziţional dedicat cărţii, din România, are  un loc bine definit în calendarul cultural şi în conştiinţa publicului, dovadă stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul în fiecare an.
Târgul se desfăşoară anual în Pavilionul Central Romexpo, reunind, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp, oferta a peste 300 de edituri româneşti şi străine, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte, firme multimedia, agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional, asociaţii profesionale, librării, biblioteci etc.

În toamna fiecărui an, Târgul Internaţional GAUDEAMUS devine centrul pieţei editoriale şi al vieţii culturale din România. Deopotrivă târg de carte de carte şi cafenea literară, GAUDEAMUS propune în acest an un maraton de peste 800 de evenimente culturale, într-o atmosferă prietenoasă şi destinsă.

În cadrul acestei oferte bogate de evenimente editoriale şi profesionale se înscrie şi București FM cu o mulțime de surprize: concursuri, lansări de carte și premii pe măsură.

Începând de joi, ia-te după noi!, este sloganul București FM, în cadrul Târgului Gaudeamus

Joi, pe 23 noiembrie 2017, îi provocăm pe liceeni cu un concurs literar și încercăm să-i convingem că ,,Proza scurtă merită mai mult”, un concurs organizat de București Fm și Editura Eikon, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar București.

Vezi aici regulamentul concursului.

Te așteptăm la o discuție despre scrierea creativă, alături de juriul concursului, scriitori, editori și elevi din liceele bucureștene joi, la ora 12.00 la Ceainăria Gaudeamus.

Și tot joi “BeFM îți dă câte poți duce!”

De la ora 14:00, la intrarea în cupolă, dacă ai noroc, poți fi ales de echipa noastră să participi la concursul cu același nume.
Ce ai de făcut? O scurtă plimbare cu cât mai multe cărți pe cap – cu câte reușești să rămâi, cu atâtea pleci acasă!

Concursul ,,Noi îți dăm câte poți duce!” continuă și vineri. Dacă ești la 15:00 sau 17:30 la intrarea în cupolă s-ar putea să te trezești cu cărțile pe cap și chiar să le iei acasă!

Vineri, pe 24 noiembrie, Mihaela Ioniță și Răzvan Ursuleanu fac emisiune sub ochii tăi, îi găsești În Comunitate la standul Radio România cu invitați surpriză.
Și tot vineri te așteptăm să-i aplauzi pe cei mai mari sportivi ai României și să primești autografe.

La ora 15:30 la Standul Radio România are loc Lansarea volumului 7 din Povestea Trecătorilor Eu aleg Romania ”100 de povesti de aur ale sportului românesc”– un proiect realizat Radio România Regional și București FM în parteneriat cu Bucureștii Vechi și Noi și Apa Nova.

Invitați – Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă, Marian Drăgulescu, Ivan Patzaichin.

Tot vineri, 24 noiembrie, de la ora 17:00, hai la Ceainăria Gaudeamus!
Ștefan Caraman, un scriitor citit si recitit de BFM, aduce multe scrisori într-o carte mult așteptată ”Celelalte scrisori pentru Rita” – editura Herg Benet. Se vorbește, se interpretează, se dau autografe!

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la 12:00 Andreia Bârsan face spectacol cu invitați la Standul Radio România și tot acolo de la 13:00 Laufer Bari mixează și dă cadouri boxe wireless. Recunoști melodiile și pleci cu boxa!

Și dacă vrei să câștigi un sac cu cărți, trebuie să participi pe pagina de Facebook BucurestiFMla concursul ,,Nouă scriitori din noua generație”. Vezi prezentarea cărților din campanie pe pagina de FB București FM, răspunde la întrebare printr-un comentariu la postările de concurs și ești înscris automat la marea tragere la sorți.

Cei nouă câștigători vor fi stabiliți sâmbătă, 25 noiembrie, în cadrul emisiunii  Spectacol@bucuresti.ro, iar premiile sunt acordate duminică, 26 noiembrie, de la ora 12:00, la Standul Radio România.