Cetăţenii români care vor călători, de la 1 decembrie, în Canada, pentru şederi de cel mult 6 luni, în scop turistic, nu vor mai avea nevoie de viză.

Cei care intenţionează să ajungă în această ţară cu avionul vor trebui să obţină, însă, în prealabil, o autorizaţie electronică de călătorie – eTA.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Paul Ciocoiu, a precizat că acest document nu este o viză mascată.

Paul Ciocoiu: Această autorizaţie electronică este solicitată tuturor cetăţenilor europeni, inclusiv din ţările care sunt exonerate de la obligativitatea vizei pentru Canada. Nu este nevoie de eTA dacă intri din SUA în Canada pe cale terestră sau pe cale maritimă. Aş vrea să mai fac o menţiune, faptul că această eTA este valabilă pentru cetăţenii români care merg în Canada în scop turistic pentru maxim 6 luni, inclusiv pentru prospectarea pieţei de afaceri. Dacă un cetăţean român vrea să meargă la studii sau la muncă, atunci va trebui să obţină permisul aferent de la Ambasada Canadei la Bucureşti.

Obţinerea eTA este un proces online simplu şi ieftin, durează doar câteva minute, dă asigurări Guvernul canadian, într-un film de prezentare postat pe site-ul său.

Ai nevoie de paşaport valabil, card de credit, o adresă de e-mail şi acces la Internet. Procesul este absolut sigur, accesezi site-ul Canada.ca/eTA, completezi numele, numărul paşaportului, adresa de e-mail, răspunzi la câteva întrebări simple şi transmiţi cererea. Taxa este de doar 7 dolari canadieni. De cele mai multe ori, autorizaţia este acordată în doar câteva minute. Odată aprobată, autorizaţia este valabilă 5 ani sau până când expiră paşaportul. Asta înseamnă că poţi călători în Canada fără a mai fi necesar să soliciţi o nouă eTA, câtă vreme aceasta şi paşaportul tău sunt valabile. Sigur, când călătoreşti trebuie să ai asupra ta ambele documente.

Împarte cu prietenii tăi: