Preşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere cu monseniorul Richard Gallagher, secretarul pentru raporturile cu statele al Sfântului Scaun, marți, 14 noiembrie a.c.

În cadrul discuţiilor a fost evidențiată calitatea dialogului bilateral, anul acesta aniversându-se 90 de ani de la semnarea Concordatului cu Sfântul Scaun.

Preşedintele Senatului României a subliniat importanța pentru România a sprijinului oferit de către Biserica Romano-Catolică cetățenilor români ce trăiesc temporar în afara țării, în special în Vestul Europei, în privința pastorației pentru familiile catolice și, în unele cazuri, prin oferirea comunităților de credincioși ortodocși de găzduire pentru nevoile cultului. De asemenea, domnia sa a apreciat contribuția și rolul Bisericii Catolice în susținerea parcursului democratic și european al României de după căderea comunismului.

Totodată, în cadrul discuțiilor au fost abordate aspecte ce țin de evoluțiile recente în plan umanitar, în Europa și alte regiuni ale lumii, în special în privința refugiaților din zonele de conflict precum și a coordonării eforturilor de combatere a extremismului și intoleranței religioase și rasiale…