Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că va participa la Târgul de Turism de la Bucureşti pentru a primi, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, premiul Suceava – Destinaţie Europeană de Excelenţă.

”Suntem într-o echipă cu domnul preşedinte (presedinte Consiliul Judeţean, Gheorghe Flutur) şi nu trebuie să ratăm această ocazie de a pune în evidenţă oraşul Suceava. Cred că o să ne atingem scopul de a promova Suceava (…) Lucrăm la fundamentarea bugetului pentru anul 2018. Vrem să ne ţinem de cuvânt şi nu vom pune taxa hotelieră din acest an tocmai pentru a încuraja, prin această măsură, agenţiile de turism sau care au spaţii de cazare, pentru că şi la Gala Asociaţiilor Municipiilor din România am fost nominalizaţi la categoria ‘Turism’ într-o companie foarte selectă, cu Sibiul şi Cluj-Napoca (…) Suntem pe un trend bun şi trebuie să dezvoltăm şi această ramură care este mai dezvoltată în judeţ”, a spus Lungu.

Preşedintele CJ şi primarul Sucevei vor participa joi, 16 noiembrie, la festivitatea de premiere a ‘Destinaţiilor EDEN’, unde se va înmâna premiul pentru Proiectul ”Municipiul Suceava. Turism cultural tangibil’, depus de CJ Suceava, prin Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT), la ediţia 2017 a concursului.

Suceava, ca Destinaţie Europeană de Excelenţă, va beneficia de o serie de facilităţi, atât din partea Ministerului Turismului, cât şi a Comisiei Europene.

La rândul său, Gheorghe Flutur a spus că Suceava va fi promovată în cadrul standului României de la Târgul de Turism al României, din 16-19 noiembrie Comisiei Europene, precum şi la o Festivitate de premiere, ce va avea loc la Bruxelles în luna martie 2018, iar CJ Suceava va include proiectul în calendarul pe 2018 al tuturor acţiunilor de promovare ce vor aprobate în perioada următoare.

De asemenea, va beneficia de mediatizare pe internet (comunicate pe site-ul Ministerului Turismului, pagină specială pe site-ul www.romania.travel, postări pe pagina de Facebook Romania EDEN Destinations, video realizat de Comisia Europeană şi postat pe canalul Youtube, Romania Travel, pagină specială pe site-urile europene www.edenineurope.eu / www.edentourism.eu), în mass-media naţională, în materialele EDEN ale Ministerului şi în materiale informative ale instituţiilor europene.

”Obţinerea locului I a fost posibilă, în bună măsură, şi ca urmare a promovării şi realizării de către instituţii ale Consiliului Judeţean Suceava, în special Muzeul Bucovinei, a unor importante investiţii, cum ar fi cele de la Cetatea de Scaun a Sucevei sau de la Muzeul de Istorie. În cadrul acestei festivităţi voi prezenta oferta turistică a judeţului Suceava, a Bucovinei, şi, împreună cu primarul Ion Lungu, oferta turistică a municipiului Suceava şi vom participa la o dezbatere pe tema turismului”, a spus Flutur.