La lansarea oficială de astăzi, Directorul Fundației Comunitare Mureș, Gal Sandor a declarat că anul trecut au fost 8 de proiecte, finanțate cu 64.000 lei, iar pentru acest an fondul este de 105.000 lei.

Gal Sandor a subliniat că una din țintele principale ale proiectului este atragerea elevilor din mediul rural:

”Proiectele sunt din domeniile STEM, știință, tehnologie, inginerie și matematică. Până acum s-au finanțat 126 de proiecte în toată țara, la o valoare totală de peste 1,3 milioane de lei. Fondurile colectate sunt finanțate de comunitate, firmele pun cam jumătate. În Tg. Mureș anul acesta am obținut finanțări de la firmele locale, de 64.000 de lei, iar RAF s-a angajat că dublează finanțările. Fondul propus pentru acest an este de 105.000 lei.”

Profesorul Victor Cârje, de la Școala Gimnazială ”Augustin Maior” din Reghin, a arătat că prin proiectul câștigat anul trecut, școala a cumpărat material didactic și a efectuat câteva vizite importante pentru copii:

”Din Fondul Științescu am reușit să cumpărăm niște truse de electricitate cu care poți face experimente privind efectele curentului electric, în fizică, chimie, tehnologie. Am făcut o vizită la Termocentrala Iernut, o vizită la Facultatea de Farmacie, la catedra de Chimie analitică, deci a fost un proiect interdisciplinar și foarte multe au văzut elevii. Asta e problema noastră, că ne lipsesc materialele de fizică, ne lipsesc substanțe chimice, nu am mai primit așa ceva de atâta timp, de asta Fondul Științescu a fost o mână de ajutor pentru noi.”

Până pe 27 noiembrie se va discuta cu școlile din județ, care au termen până pe 6 decembrie să depună scrisori de intenție. Proiectele finale pot fi înscrise până în 22 decembrie.

Apoi, până pe 19 ianuarie 2018 se va face selecția proiectelor și vor fi anunțați câștigătorii.

Contractele de finanțare se semnează până la 1 martie, iar proiectele se finalizează până pe 15 iunie 2018.