Odată cu sosirea anotimpului rece, la nivelul judeţului Caraş-Severin s-a dat startul sacrificării suinelor şi implicit a examenelor trichineloscopice la cabinetele medicilor veterinari de liberă practică.

Cetăţenii, care sacrifică porci în sistem tradiţional pentru consumul propriu, pot solicita examenul trichineloscopic zilnic între 8.00 şi 16.00, precum şi în zilele de sâmbătă şi duminică, doar la cabinetele veterinare concesionare, a declarat pentru Radio Reşiţa directorul instituţiei, Nicolae Crista. Potrivit acestuia, la nivelul judeţului, există astfel de cabinete în fiecare oraş şi comună. La Reşiţa este autorizat un singur cabinet, ca şi în anii precedenţi, cel din Piaţa Reşiţa Sud.

Potrivit acestuia la sediul Direcţiei Sanitar-Veterinare se face doar examenul pentru mistreţi prin metoda digestiei artificiale.

În urma discuţiei avute cu preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari, medicul Alin Deteşan, taxele practicate pentru efectuarea examenului trichineloscopic de anul acesta au fost stabilite şi sunt cuprinse între 15 şi 25 de lei la cabinetele veterinare concesionare şi de 47 de lei cu TVA la sediul DSVSA, a mai spus Nicolae Crista.