Pescuitul recreativ în Delta Dunării ar putea avea alte reguli de anul viitor. O propunere în acest sens a fost înaintată autorităţilor naţionale, de către ARBDD.

Vorbim despre modelul „catch & release” – prinde şi eliberează,  pentru a proteja cele mai valoroase patru specii de peşte: crap, somn, şalău şi ştiucă.

Această prevedere nu se va aplica însă şi pentru pescuitul familial, astfel că locuitorii din Deltă vor avea în continuare permise pentru a prinde 5 kg de peşte zilnic.

Pescarii locali spun că, dacă pentru pescuitul comercial zonele sunt clar delimitate, cei sportivi nu respectă aceste locuri şi, de multe ori, comit un adevărat masacru în goana după trofee.

„În momentul în care se eliberează permisul de pescuit pentru Rezervația Biosferei, care este gratuit, nimeni nu studiază pe site-ul rezervației regulamentul și ceea ce trebuie să respecte în Rezervația Biosferei pentru a-și desfășura activitatea de pescuit recreativ. Cea mai importantă prevedere este să respecte zonele care sunt libere pentru pescuit recreativ – pentru că nu toată rezervația este deschisă acestei activități”, a declarat Dan Verbina, preşedinele Federaţiei Pescarilor din Deltă.