Salina din Turda găzduiește pe 12 noiembrie un Masterclass inedit de tehnică și interpretare vocală susținut de baritonul italian ALFIO GRASSO.

Docent al universităților de profil din Madrid, Milano și Seul, cu o carieră solistică impresionantă, greu de egalat, celebrul bariton a interpretat personaje extrem de dificile precum: Rigoletto, Contele de Luna, Giorgio Germont, Renato, Nabucco, Falstaff, Amonasro, Jago, Escamillo, baronul Scarpia.

Desfășurarea proiectului într-un loc neconvențional, dar totodată terapeutic și binefăcător profesioniștilor în arta vocală, are ca efect promovarea turistică a Salinei și a municipiului Turda în toate colțurile lumii prin fotografiile și înregistrările lecțiilor şi concertelor, toate materialele audio-video fiind trimise universităților de profil din țările de unde vin cursanții.
Cursurile internaționale (la care participă tineri soliști de operă și studenți din Spania, Italia, Coreea de Sud, Japonia, China si România) se vor încheia cu un Spectacol de gală programat, vineri 17 noiembrie, la Teatrul „Aureliu Manea”. Pe 16 noiembrie, același Teatru din Turda ne invită la spectacolul „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini.

Își dau concursul Orchestra și Corul Opera Vox.

Spectacolele-lecție din Salina Turda și Gala de Operă sunt evenimente publice. Accesul la Gala de Operă este liber.