Locul mâncării este în farfurii, nu în pubele! Cu acest slogan, un proiect clujean de combatere a risipei alimentare a fost premiat la nivel mondial, într-o ceremonie care a avut loc zilele trecute la Amsterdam!

Food Waste Combat, iniţiat de Junior Chamber International Cluj, a constat în organizarea a patru cine comunitare, gătite din legume și fructe salvate de la risipă, pentru un adăpost de noapte din Cluj şi campanii de educare și ateliere practice de conştientizare a risipei alimentare în trei școli.

Echipa Food Waste Combat doreşte pentru anul viitor încheierea de parteneriate cu supermarketuri pentru a redirecționa mâncarea către clujenii din medii defavorizate. În plus, membrii proiectului vor lansa o campanie de audit a risipei din restaurante, vor lansa un ghid de consum al alimentelor și vor continua campaniile de informare în școli.

JCI este o organizație neguvernamentală internațională care reunește aproximativ 200.000 de tineri implicați în comunitate din peste 120 de țări.