Acestea pot fi descoperite în cadrul Zilelor jocurilor, evenimente ce se desfășoară de vineri până duminică, la Teatrul Național.

Este cel mai mare târg dedicat jocurilor de societate din țară, fiind așteptați vizitatori din județele Sibiu, Brașov, Oradea sau Cluj.

Organizatorii promit participanților că vor putea vedea cele mai noi jocuri și pot participa la concursuri.

Inițiatorul evenimentului ”Zilelor jocurilor – BGCON”, Mihai Ungureanu, subliniază că sunt promovate jocurile clasice, la masă, fără utilizarea unui calculator:

”Vor avea loc prezentări de jocuri, concursuri cu premii, un concurs de Kendama, campionate naționale de Catan și Pandemic. Este vorba de jocuri de societate, jocuri pe masă, cu table, cu cărți, cu zaruri, sunt jetoane, sunt cartoane, sunt piese de plastic și cu oameni față în față, nu jocuri pe calculator. Importantă este interacțiunea între oameni și, iată, încercăm să promovăm joaca între prieteni, joaca în familie. Poate fiecare a jucat când era mic niște jocuri dar sunt unele mult mai moderne, mai complexe, ușor de învățat, poate să vină lumea fără să le știe dinainte. Vă așteptăm pe toți, intrarea este gratuită.”

Există o zonă în care designerii de jocuri își pot testa prototipurile și va avea loc și o nouă ediție a concursului de design, marele premiu fiind publicarea jocului câștigător.

Târgul „Zilele jocurilor” este deschis zilnic, între orele 10.00 și 17.00.