Teatrul German din Timișoara a rămas fără manager pentru că fostul director, Lucian Vărșăndan, nu a îndeplinit una dintre condițiile cerute de lege pentru un nou mandat, susține primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Edilul susține că Lucian Vărșăndan a fost evaluat într-o primă fază, dar după ce a constatat că nu îndeplinește condițiile cerute de lege, șefa Serviciului Resurse Umane din Primăria Timișoara a sistat evaluarea lui Lucian Vărșăndan.

“Doamna Aurelian (Rodica Aurelian – n.r.), șefa Serviciului Resurse Umane scoate din lege cerința ca directorul unei astfel de instituții să aibă studii de licență în domeniile 1, 2, 3. Și dânsul nu le are. Despre asta e vorba. Atunci, cum am putea noi, pe motiv că cineva a greșit la un moment – inclusiv s-a ajuns la un vot în Consiliul Local pentru că toată lumea apreciază – să se meargă pe o procedură. Dar în momentul când cineva îți sesizează <vedeți că el nu îndeplinește o condiție de domeniu a studiilor de licență> cine își poate permite să nu respecte legea. Eu nu îmi permit așa ceva, pentru nimeni și pentru nimic în lume. Am spus de un milion de ori”,  a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei l-a acuzat pe fostul manager al Teatrului German de lipsă de caracter pentru că a refuzat să recomande pe cineva din cadrul instituției pentru a prelua interimar conducerea Teatrului German.

Mandatul lui Lucian Vărşăndan la conducerea Teatrului German de Stat din Timişoara a încetat după ce Primăria Timișoara nu a mai organizat o comisie de specialitate care să analizeze noul proiect de management. Lucian Vărșăndan a primit dreptul de a depune proiectul după ce a obținut nota 9,88 de la comisia de evaluare.

Lucian Vărşandan a fost cel mai tânăr manager când a câştigat, prin concurs, funcţia la doar 31 de ani. El a mai ocupat, o scurtă perioadă de timp, şi funcţia de secretar de stat în Ministrul Culturii.