Comisiile se reunesc pentru a vota cu privire la modernizarea sistemului de frontiere externe UE și pentru a dezbate statul de drept în Polonia. Pe agendă se află și energia curată.

Comisia pentru libertăți civile votează planurile de actualizare a Sistemului de Informații Schengen (SIS II) pentru a controla și proteja mai bine frontierele externe ale UE. Sistemul actualizat ar facilita schimbul de informații între țările UE și ar trimite mai ușor înapoi persoanele fără drept de ședere. De asemenea, ar ameliora folosirea amprentelor digitale și a imaginilor faciale și ar include un sistem de alertă îmbunătățit pentru potențialele amenințări teroriste.

În aceeași zi, membrii comisiei pentru libertăți civile dezbat și situația statului de drept din Polonia. Comisia Europeană a lansat o anchetă în ianuarie 2016, iar în cursul reuniunii, deputații europeni vor discuta despre situația actuală cu comisarul Frans Timmermans.

O conferință privind energia curată are loc la Parlament pe 7 noiembrie. Printre vorbitori se numără președintele Parlamentului, Antonio Tajani, comisarul Jyrki Katainen, președintele Băncii Europene de Investiții, Werner Hoyer și guvernatorul orașului California, Jerry Brown. Organizată de Parlament și Comisie, conferința își propune să promoveze o energie curată, eficientă și regenerabilă.