Copiii cu vârste de peste 7 ani care vor urca în Parâng cu telescaunele vor plăti bilete. Consiliul Local Petroșani a decis să modifice Hotărârea de Consiliu Local care prevedea scutirea de la plata biletelor pentru cei până la 14 ani.

Motivul îl reprezintă apropierea vacanței școlare care va aduce în stațiune grupuri mari de copii astfel că se ajunge la situația ca din 40 de persoane să fie cumpărate doar 3 sau patru bilete.

În acest sens, s-a stabilit introducerea unei taxe de 5 lei la care se adaugă 1,5 lei taxă de salvamont pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, pentru o urcare. Pentru o tură completă cu telescaunul, dus/întors, taxa ar putea fi de 7,5 lei+1,5 lei taxa salvamont. Taxa salvamont se plătește o singură dată. În Poiana Brașov, prețul unui bilet urcare/coborâre pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani este de 17 lei.

În motivarea aleşilor locali se precizează că sunt multe grupuri mari de copii, în general tabere, din care ajung să plătească biletul doar însoţitorii, iar încasările au scăzut foarte mult.

Hotărârea de Consiliu prevede o serie de modificări și pentru bikeri, pentru care există un traseu special. Ei ar putea plăti un tarif de 15 lei pentru două urcări (prețul actual fiind de 15 lei pentru o călătorie dus-întors).

Proiectul este în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Petroșani.