În 2002, Gabriel Cotabiţă şi Mihai Pocorschi, cândva colegi în formaţia Holograf, se întâlnesc într-o emisiune TV şi le vine ideea înfiinţării unei trupe, pe care o vor boteza VH2 şi care-i va readuce în prim-planul muzicii româneşti, după o perioadă în care nu se mai făcuseră remarcaţi în mod deosebit. În vara acelui an apare primul lor album, „Greatest Hits”, iar, în 2004, VH2 lansează un nou material discografic, intitulat „Dacă n-ai iubi”.

Piesa care dă titlul albumului are un succes fulgerător, urcând vertiginos în topurile muzicale româneşti şi intrând în coloana sonoră a vieţii multora dintre noi. Mihai Pocorschi, compozitorul cântecului, era conştient de potenţialul uriaş al piesei „Dacă n-ai iubi” şi nu a fost luat prin surprindere de felul în care a fost primită aceasta de public şi de critica de specialitate.

Alături de primul succes ce a purtat semnătura VH2, „Trece vremea”, „Dacă n-ai iubi” rămâne cel mai mare hit al unui supergrup care a luat cu asalt piaţa muzicală românească în primul deceniu al noului mileniu. O piesă care emoţionează şi astăzi şi care transmite un mesaj puternic într-o manieră directă, simplă, fără a apela la artificii şi ornamente de prisos. Un cântec care, prin eleganţa compoziţiei şi prin limpezimea textului, ajunge direct la suflet şi rămâne în arhiva sentimentală a tuturor celor care l-au ascultat măcar o dată-n viaţă.

Citește continuarea pe siteul proiectului eualegromania.ro >>