Sâmbătă, 4 noiembrie 2017, Ivo Josipović – președinte al Croației în perioada 2010-2015, Saša  Georgievski – președintele asociației Tangenta Croato – Macedoneană, Milena Georgievski – consilier al domnului Ivo Josipović și Ljupco Arsovski – fost ambasador al Republicii Macedonia în România împreună cu soția, doamna  Slavita  Arsovska au vizitat Asociația Macedonenilor din România(AMR) unde s-au întâlnit cu președintele acesteia, doamna Constantina Dumitrescu și etnici macedoneni ai comunităților Urzicuța, Craiova și București.

 

A fost o întâlnire de suflet, un gest de respect al înalților oaspeți față de memoria regretatului deputat Liana Dumitrescu și față de minoritatea macedoneană din România, dar și o vizită onorantă pentru AMR.

Au fost stabilite contacte și s-a discutat despre strângerea relațiilor și viitoare colaborări, în plan cultural, între asociația Tangenta, asociații din Macedonia și Croația, AMR  și alte organizații ale etnicilor macedoneni.

Cu ocazia vizitei delegației Tangentei a fost organizat și un spectacol susținut de tânăra  Dalia Stancu, membră a comunității macedonene din Craiova.

Întâlnirea de la AMR a fost precedată, vineri, 2 noiembrie, de o vizită a delegației Tangentei Croato – Macedonene la Ploiești, unde, în cadrul discuțiilor cu reprezentanți ai autorităților județene și locale, au fost  identificate în principal aspecte legate de oportunităţile de colaborare la nivel economic, comercial, cultural precum şi dezvoltarea unor potenţiale parteneriate de afaceri.

A consemnat Ludovic Vulea, redactor Radio România Oltenia Craiova