Un număr de 150 de cursanţi au participat, miercuri, la deschiderea celei de-a patra ediţii a Şcolii de Ucenici, program anual de pregătire la locul de muncă al viitorilor angajaţi, proiect demarat în 2014 de combinatul siderurgic din Galaţi, pentru a întineri echipa de metalurgişti.

Potrivit coordonatorului programului, Liviu Bogdan, în perioada şcolii de ucenici, care durează de la 6 la 18 luni, în funcţie de experienţa anterioară pe piaţa muncii, cursanţii învaţă lucruri teoretice, dar şi practice legate de activităţile din combinatul siderurgic, fiecare ucenic având un mentor – un angajat cu vechime din combinat. Pe toată perioada şcolii, ucenicii primesc salariul minim din combinat, plus toate celelalte drepturi salariale ale siderurgiştilor (bonuri de masă, prime, sporuri). La finalul şcolii de ucenici, cei care promovează examenul final au posibilitatea să lucreze în combinatul siderurgic de la Galaţi.

La ediţia din acest an a Şcolii de Ucenici au fost selectate 150 de persoane, un record faţă de ediţiile anterioare, cursanţii provenind din judeţele Galaţi şi Brăila. Spre deosebire de ediţiile anterioare, de această dată la şcoala de ucenici nu au mai fost selectaţi doar tineri absolvenţi din acest an ai şcolilor de profil (metalurgie, energetic, industrial), ci şi persoane care au lucrat în alte companii şi care au decis acum să îşi schimbe domeniul de activitate.

În timpul celor trei ediţii anterioare, 2014, 2015 şi 2016, au participat la Şcoala de Ucenici 190 de persoane, 80% dintre acestea rămânând angajate în cadrul combinatului, iar 20% alegând să plece să lucreze în alte locuri, în special în străinătate.