Mai multe instituţii publice din judeţul Covasna sunt închise sau au program scurt de lucru pe data de 1 noiembrie, când se marchează Ziua tuturor sfinţilor sau Luminaţia.
Printre instituţiile în care se nu lucrează se numără Primăria Sfântu Gheorghe şi Consiliului Judeţean Covasna, ziua liberă fiind prevăzută în contractul colectiv de muncă.
Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a precizat că pe 1 noiembrie vor fi închise şi Direcţia Municipală a Finanţelor Publice, Biroul Locativ, Compartimentul de Relaţii cu Publicul, Informaţii, Registratură, Compartimentul de Stare Civilă şi Serviciul Comunitar de Evidenţă a Persoanelor.
Autorităţile locale au dispus o serie de modificări ale circulaţiei rutiere în zona cimitirului comun din Sfântu Gheorghe pentru a se evita ambuteiajele, urmând ca pe 1 noiembrie să se circule pe un singur sens către cimitir pe strada Cetăţii, iar pentru coborâre să se folosească strada Voican. O parcare temporară va funcţiona pe teritoriul poligonului de tir de lângă cimitir.
Şi Biblioteca Judeţeană din Sfântu Gheorghe a anunţat că pe data de 1 noiembrie va avea program scurt de lucru, până la ora 15.
Conform tradiţiei, în fiecare an pe data de 1 noiembrie catolicii şi reformaţii fac pelerinaje la mormintele rudelor şi prietenilor dispăruţi pentru a aprinde lumânări şi a depune buchete şi coroane de flori, iar obiceiul a fost preluat şi de o parte dintre ortodocşii din zonă.