Cadrele didactice de la specializările Arte Textile Design Textil și Modă design vestimentar organizează cea de-a patra ediție a Trienalei Internaționale de Artă Textilă TexpoArt declară lector univ. Dr. Ecaterina Mărghidan.
Domnia Sa spune că, mişcarea TexpoArt reprezintă un grup de artiști locali, cadre didactice ale Universităţii Naţionale de Arte „G. Enescu” Iaşi, absolvenți, artiști plastici membrii ai Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Iaşi ce au condus, prin activitatea lor, la o deschidere internaţională de bun augur.
Trienala Internațională de Artă Textilă TexpoArt este un eveniment expozițional de anvergură ce reuneşte pe simezele ieşene lucrări textile ale artiştilor de pe toate continentele. Începând cu anul 2008, mişcarea TexpoArt a devenit o manifestare internaţională. Ediţiile din 2008, 2011 și 2014 au înregistrat participanţi din peste 20 de ţări, care au expus la Iaşi fără restricţii de tehnică sau tematică.
În acest an, Trienala Internațională de Artă Textilă TexpoArt a ajuns la cea de-a patra ediție la care participă peste 100 de artiști din 23 de țări completează lector univ. Dr. Ecaterina Mărghidan.
Acest eveniment prilejuiește o amplă trecere în revistă a artei textile contemporane ca evoluție a modalităților de expresie plastică și ca formule conceptuale menționează lector univ. Dr. Ecaterina Mărghidan.