Festivalul este organizat de Teatrul “Andrei Mureşanu”, cu sprjinul Asociaţiei Fondului Cultural Naţional.
Ediţia din acest an este consacrată regizorilor debutanţi, iar pe parcursul acestei săptămâni vor putea fi văzute gratuit zece spectacole, semnate de regizori aflaţi la început de drum.
În deschiderea festivalului a fost lansat volumul “Trollywood” al artistei Lorena Lupu, originară din Sfântu Gheorghe.
Directoarea Teatrului “Andrei Mureşanu”, Anna Maria Popa a declarat că festivalul se doreşte a fi un “motor de căutare” a tinerelor talente.
În prima seară a festivalului au fost prezentate spectacolele „Hotel Europa” în regia lui Andrei Raicu și „7” în regia lui Sebastian Marina, urmate de vizionarea filmulul „Octav” de Serge Ioan Celebidachi.
Astăzi sunt programate spectacolele „Fetița soldat” în regia Silviei Roman şi „Norway today” în regia Claudiei Machedon, mâine spectacolele „Noaptea Ursului” în regia lui Mădălin Hîncu şi „Oneghin”, regia Nagy Botond, precum şi filmul „Un pas în urma serafimilor”. Joi vor putea fi văzute „ADN”, un spectacol în regia Ruxandrei Bălașu, „Pena” în regia Adinei Lazăr şi filmul „Capace”, iar vineri, spectacolele „Via negativa” regia Raul Coldea şi „Reacting Chernobyl”, regia Cosmin Matei, precum şi filmul „Marița”.
Festivalul se va încheia sâmbătă, cu decernarea premiilor, iar câştigătorul va obţine un contract pentru montarea unui spectacol cu trupa din Sfântu Gheorghe.
Ediţia de anul trecut, dedicată actorilor debutanţi, a fost câştigată de actriţa Paula Rotar, care a obţinut drept premiu un contract de colaborare cu Teatrul “Andrei Mureşanu” pe durata unui an, cu posibilitate de prelungire.