Primarul general, Gabriela Firea, a afirmat, in legatura cu achizitia celor 400 de autobuze Euro 6, ca 95% dintre contestatiile depuse au fost considerate de catre CNSC (Consiliul National de Solutionare a Constestatiilor) ca nefondate, numai 5% necesitand unele lamuriri si informatii suplimentare.

Suspendarea licitatiei a fost 100% nefondata, deoarece aspectele sesizate in contestatii sunt unele hilare si altele derizorii, considera Gabriela Firea.

In aceste conditii, pe 2 noiembrie, Primaria Capitalei va ridica suspendarea procedurii de achizitie, noul termen pentru depunerea ofertelor fiind data de 10 noiembrie. In 25 de zile de la acest termen, va fi anuntat castigatorul licitatiei, daca nu vor aparea noi contestatii, a declarat edilul Capitalei.

Gabriela Firea a facut apel la operatorii economici interesati sa participe la aceasta licitatie sa inceteze boicotul birocratic de pana acum, deoarece nu ar fi corect ca un agent economic sa incerce sa obtina un avantaj, sicanand autoritatea contractanta.

Totodata, primarul general a mai spus ca le-a cerut parlamentarilor sa modifice legea achizitiilor publice, astfel incat agentii economici sa fie nevoiti sa depuna o cautiune, compusa dintr-o taxa si un procent din imtreaga investitie, atunci cand fac o contestatie. Aceasta cautiune ar urma sa fie pierduta, in cazul in care contestatia va considerata nefondata.

Directorul general al RATB, Adrian Sorin Mihail, a spus ca regia de transport are pregatite caietele de sarcini pentru achizitia a 100 de tramvaie si a tot atatea troleibuze, urmand ca procedura sa fie lansata, cat de curand, pe SEAP. Este pregatit si studiul de oportunitate pentru achizitia a 100 de autobuze electrice.