Secretarul american al Apărării, James Mattis a spus că ameninţarea unui atac al nord-coreenilor a crescut şi că orice astfel de ofensivă va fi contracarată cu o reacţie militară masivă.

Secretarul american al Apărării, James Mattis, a declarat, sâmbătă, că ameninţarea unui atac cu rachete nucleare din partea Coreei de Nord a crescut, însă orice ofensivă care ar viza Statele Unite sau aliaţii săi va fi contracarată cu “o reacţie militară masivă”, relatează news.ro, citând AP.

“Ameninţarea pe care o reprezintă Coreea de Nord faţă de vecinii săi şi de întreaga lume prin programele sale ilegale de rachete şi arme nucleare a crescut. Nu îmi imaginez vreo situaţie în care SUA ar accepta Coreea de Nord ca putere nucleară. Însă să nu aveţi vreo îndoială, orice atac asupra Statelor Unite sau a aliaţilor noştri va fi înfrânt şi folosirea unor arme nucleare de către Coreea de Nord va fi întâmpinată cu o reacţie militară masivă, eficientă şi zdrobitoare”, a afirmat Mattis.

James Mattis se află la Seul pentru discuţiile anuale cu conducătorii Coreei de Sud cu privire la apărare.

Potrivit bbc.com, în luna septembrie, Coreea de Nord a efectuat al şaselea test nuclear, cel mai puternic de până acum. În Coreea de Sud a fost amplasat ulterior scutul antirachetă Thaad, iar în această lună Coreea de Sud şi SUA au început exerciţii militare comune în zona maritimă din jurul peninsulei coreene. Exerciţiile militare i-au iritat pe nord-coreeni, care consideră că au fost “o repetiţie pentru război”.