Aproape 90 de echipe formate din bucătari profesionişti şi amatori din ţară şi străinătate s-au înscris la ediţia din acest an a Paradei Cârnaţilor şi Festivalul verzei ce vor avea loc la sfârşitul acestei săptămâni la Sfântu Gheorghe.
Parada cârnaţilor va avea loc sâmbătă, iar fiecare echipă înscrisă va primi câte zece kilograme de carne şi va trebui să prepare 15 metri de cârnaţi.
Organizatorii au anunţat că în cadrul acestui eveniment vor fi preparaţi cel mai subţire cârnat din ţară. dintr-o sută de kilograme de carne, cu un diametru de 13-15 milimetri, precum şi cel mai gros cârnat din ţară, cu un diametru de 60-80 milimetri.
Printre “vedetele” Paradei cârnaţilor din acest an vor fi şi preparatele din carne de vânat.
Festivalul verzei va avea loc duminică, iar participanţii vor avea libertatea de a găti orice doresc, respectând tema evenimentului.
Juriul prezidat de Tóth Endre, un maestru bucătar din Ungaria, va premia, ca în fiecare an, gustul, aspectul preparatelor, reţeta, originalitatea, decorarea meselor, costumaţia echipelor, servirea şi buna dispoziţie.
Evenimentul este organizat de Asociaţia Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV), Asociaţia Unităţilor Hoteliere şi de Alimentaţie Publică, Asociaţia Judeţeană pentru Dezvoltarea Turismului din cadrul Consiliului Judeţean Covasna şi Ordinul Cavaleresc Gastronomic “Transylvania”.