„Sámi Blood”, „Western” și „120 de bătăi pe minut“: filme ce ne provoacă prejudecățile și pun întrebări despre identitatea europeană. Parlamentul le aduce într-un cinematograf de lângă dvs.

Personajele puternice care trebuie să lupte pentru identitatea lor sunt ceea ce au în comun cele trei filme care concurează pentru Premiul de Film LUX 2017. Totuși, cele trei povestiri: „Sámi Blood” de Amanda Kernell, „Western” de Valeska Grisebach și „120 de bătăi pe minut” de Robin Campillo sunt foarte diferite. Descoperiți-i în timpul Zilelor Filmului LUX din octombrie până în decembrie 2017 și votați pentru preferatul dvs.

„120 de bătăi pe minut“, „Sami Blood“ și „Western“ sunt cele trei filme care au rămas în competiție pentru Premiul LUX de cinematografie în 2017.

„120 de bătăi pe minut“, de Robin Campillo (Franța)

Acest film descrie solidaritatea, simțul umorului și determinarea unui grup de activiști care luptă împotriva SIDA, la începutul anilor 1990 la Paris.

„Sámi Blood”, de Amanda Kernell (Suedia / Danemarca /Norvegia)

O fată Sami, un popor indigen care trăiește în nordul Suediei, Norvegiei și Finlandei, și-a părăsit comunitatea pentru a-și realiza visele. Curând, ea se confruntă cu rasismul.

„Western”, de Valeska Grisebach (Germania/Bulgaria/Austria)

Folosind caracteristicile unui occidental, filmul urmărește un grup de muncitori germani trimiși pe un șantier de construcții din Bulgaria.