Primăria municipiului Vaslui are de încasat amenzi în valoare totală de peste 11 milioane de lei, majoritatea restanţierilor fiind persoane ale căror venituri nu pot fi urmărite.

Potrivit şefului Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Vaslui, Eugen Boţ, şansele ca sumele să fie recuperate sunt destul de mici, având în vedere că majoritatea persoanelor care au primit amenzi nu au venituri sau bunuri, în vederea instituirii de popriri sau sechestre.

‘Sunt persoane care au făcut eşalonări pentru plata amenzilor, dar chiar şi aşa procentul de încasare se menţine unul scăzut, la fel ca în majoritatea localităţilor din ţară. În unele cazuri sumele pot fi recuperate prin aplicarea de popriri pe venituri, dar în cele mai multe situaţii veniturile nu pot fi urmărite sau nu există, ceea ce înseamnă că aceşti bani nu vor putea fi niciodată recuperaţi’, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, directorul economic din cadrul Primăriei Vaslui.

Multe dintre persoanele care figurează cu datorii la bugetul local provenind din amenzi neachitate lucrează în străinătate.

În cinci ani de le primirea amenzilor, acestea se prescriu, a menţionat sursa citată.