Beneficiari au fost atât cetăţeni străini, cât şi români stabiliţi în străinătate şi care se aflau în ţară pentru perioade scurte de timp.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cursul acestui an, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat care avea ca scop comiterea infracţiunii de fals în înscrisuri oficiale. Totodată, membrii grupării au înşelat mai multe persoane, substituindu-şi calităţi oficiale, solicitând bani şi creându-le impresia că le vor ajuta să obţină permisul de conducere mai uşor. Sumele obţinute astfel variau între 1.000 – 2.000 de euro pentru fiecare persoană.
În urma unor percheziţii efectuate ieri, au fost identificate şi ridicate componente IT, zeci de telefoane mobile şi cartele SIM, card-uri bancare, obiecte folosite la falsificarea de documente, permise falsificate şi înscrisuri sau copii xerox privind documente de identitate, precum şi sumele de 2.270 de euro, 480 de lire sterline şi 1.800 de lei.
Inculpaţii urmează să fie prezentaţi, astăzi, la Tribunalul Braşov, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.