Vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, responsabil pentru euro și dialog social, stabilitate financiară, servicii financiare și Uniunea piețelor de capital, se va afla la București în perioada 26-27 octombrie 2017, pentru o vizită în cadrul Semestrului european.

Vizita vicepreședintelui Dombrovskis include întâlniri bilaterale cu dl. Klaus Iohannis, președintele României, dl. Ionuţ Mișa, ministrul finanțelor publice, și dl. Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, precum și o întâlnire cu partenerii sociali.

Joi, 26 octombrie, înaltul oficial european va susține un discurs de încheiere la conferința „10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană: de la coeziune la convergență„, organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România, cu sprijinul Băncii Naționale a României.

Vineri, 27 octombrie, vicepreședintele Dombrovskis va avea un discurs în deschiderea conferinței „Creșterea favorabilă incluziunii sociale – Provocări și oportunități„, organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în contextul Semestrului european.