Un focar al bolii infecto-contagioase la albine, Loca Americană, a fost identificat în zona pădurii Noroieni de pe raza municipiului Satu Mare.

Existenţa focarului a fost luată în evidență de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și de către Serviciul Agricol din cadrul Primăriei Satu Mare, fiind atent monitorizat.

Ca măsură de primă urgenţă, în vederea prevenirii răspândirii focarului de boală, a fost dispusă izolarea stupinei și uciderea famiilor de albine infestate.

Nicolae Dumuţa, directorul DSVSA Satu Mare precizează că au fost afectate zece familii de albine aparţinând unui apicultor amator, din care trei au fost distruse integral.

Apicultorilor li se recomandă să ia măsuri în vederea prevenirii îmbolnăvirii altor familii de albine şi să dezinfecteze cu formol stupii şi inventarul apicol lemnos, echipamentele de protecție prin fierbere și a vetrei stupinei prin împrăștiere de var nestins sau var cloros.

Totodată, este interzisă punerea în locuri accesibile albinelor a oricărui material nedezinfectat în prealabil, precum și accesul persoanelor străine în stupină.

Împarte cu prietenii tăi: