Uniunea Europeană primeşte Premiul Prinţesei de Asturia, pentru contribuţia sa la „cea mai lungă perioadă de pace în Europa modernă” şi pentru răspândirea „valorilor precum libertate, drepturile omului şi solidaritate”.

La ceremonia care a avut loc ieri seară la ora 20:15 (ora României) în Oviedo, Uniunea Europeană a fost reprezentată de Antonio Tajani, Preşedintele Parlamentului European, Donald Tusk, Preşedintele Consiliului European şi Jean-Claude Juncker, Preşedintele Comisiei Europene.

Ceremonia a fost prezidată de Majestatea Sa Felipe al VI-lea, Regele Spaniei şi are loc în prezenţa lui Mariano Rajoy, Prim ministrul Spaniei.

Preşedintele Parlamentului European a declarat: „Accept acest premiu în numele tuturor cetățenilor UE, cu angajamentul că voi continua să muncesc pentru o Europă mai apropiată de preocupările acestora. Europenii doresc ca Uniunea Europeană să fie cu adevărat eficientă şi democratică, să fie capabilă să asculte, să îi protejeze şi să ofere răspunsuri la problemele lor. ”