Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași a demarat o anchetă epidemiologică după ce șase copii din localitatea Șcheia au ajuns la spital la scurt timp după ce au băut laptele primit prin programul național guvernamental.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, Carmen Dorobăț, a declarat joi că, în urmă cu două zile, șase copii au ajuns la unitatea medicală, după ce au consumat la școală din produsele oferite prin programul „laptele și cornul”.

Starea copiilor nu a fost gravă, doi dintre ei fiind externați în cursul aceleiași zile, iar alți patru urmează să părăsească unitatea medicală joi.

„Prezentau fenomene digestive care au apărut după consum de lapte, dar nu au fost într-o stare generală gravă. Examenul bacteriologic, dacă va fi să iasă pozitiv, este la nivelul Direcției de Sănătate Publică. În prezent, au o stare generală bună și cred că în cursul zilei de azi vor pleca și ceilalți patru acasă”, a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Primarul localității Șcheia, Dănuț Ababei, susține că laptele a fost livrat în ziua în care a fost consumat și a fost ținut în frigider până la distribuire.