Acesta are loc în perioada 15-22 octombrie, în garnizoana Tîrgu-Mureş, poligoanele Sîngeorgiu de Mureş, Bogata şi aerodromul Câmpia Turzii.

Au fost implicați peste 200 militari români și străini, din Albania, Bulgaria, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Serbia şi Turcia, care au acționat în echipe mixte.

Potrivit scenariului, echipele mixte au destructurat și eliminat un grup de teroriști, a precizat comandantul Brigăzii 6 operații speciale ”Mihai Viteazul”, colonelul Tiberiu Șerban:

”La momentul în care s-a declanșat o criză în acea zonă fictivă, s-a luat decizia, la nivelul Națiunilor Unite, de a se constitui un astfel de ”task force”, cu caracter multinațional, legate de domeniul acesta al operațiilor speciale. În zona respectivă, criza dezvoltându-se, a fost necesară o intervenție colectivă, multinațională, pentru a rezolva anumite probleme de securitate, materializate prin acțiunea unor grupuri teroriste în acea zonă.”

Exercițiul multinațional „Carpathian Eagle 2017” a fost al cincilea organizat de grupul de state balcanice semnatare a acordului de cooperare militară.

În principiu, anul viitor Bulgaria este țara care va organiza operațiunea din cadrul exerciţiul multinaţional al forţelor pentru operaţii speciale, a menționat colonelul Tiberiu Șerban.