Proiectarea reţelei strategice de ciclism este în planul Primăriei Timişoara pentru începutul anului viitor.

De asemenea sunt în atenţie reţeaua regională de piste de biciclete, care va însuma peste 250 de kilometri, şi extinderea sistemului de bike-sharing, anunţă viceprimarul Dan Diaconu.

“Ne așteptăm ca la începutul anului 2018 să demarăm proiectarea pentru rețeaua strategic de ciclism în municipiul Timișoara. De asemenea, unul dintre proiectele pe care le avem foarte sus în clasamentul celor depuse pentru programul Operațional Regional Axa 4 este proiectul rețea regională de piste de biciclete – aproape 265 km de piste de biciclete – care ar urma să lege Timișoara de comunele periurbane și nu doar de ele, împreună cu încercarea de a extinde sistemul închiriere a bicicletelor – parte a sistemului de transport public din Timișoara – sperăm că vor crea atractivitate sporită pentru acest mijloc de transport foarte folosit în Europa”, a explicat Dan Diaconu.

În ce priveşte lucrările mari de infrastructură rutieră, amintim că anul viitor vor continua intervenţiile pe inelul 4, între Calea Lipovei şi zona UMT, şi la pasajul subteran ce va lega strada Bogdăneştilor de strada Gării.