Constanţa va avea unul dintre cele mai moderne adăposturi pentru câinii fără stăpân. Declarația a fost făcută, la Radio Constanţa, de primarul Decebal Făgădău.

Însă, acest lucru se va întâmpla abia anul viitor, din cauza procedurilor greoaie, a afirmat edilul:

„Adăpostul va fi operat de municipalitate. Îl vom moderniza și îl vom extinde. Vom încuraja adopțiile! Vom colabora cu toate asociațiile, ONG-uri, companiile, iubitorii persoane fizice și animale. Lucrurile acestea se vor materializa în cursul anului viitor, pentru că o procedură de achiziție durează. În schimb, nu vom avea ca serviciu propriu și capturarea. Aceasta va fi externalizată, ca și până acum. Eu îmi doresc ca până la sfârșitul anului viitor să avem unul dintre cele mai moderna adăposturi pentru câinii fără stăpân.“

Între timp, va continua contractul cu firma Greenlife Recycling, la care primăria a apelat ca soluţie provizorie.

Firma va aduna câinii de pe străzi şi îi va duce la adăpostul din Ovidiu, a susţinut edilul, care a mai precizat că aceasta şi-a respectat obligaţiile faţă de primărie:

„Conform controalelor pe care noi le facem acolo unde sunt cazați câinii de pe raza municipiului Constanța, am constatat o îmbunătățire semnificativă față de ceea ce am avut anul trecut. Operatorul economic și-a respectat obligațiile față de municipiul Constanța. Că acel operator economic a intrat în relații și cu alte primării și că acele primării sau acei operatori economici nu s-au îngrijit să se respecte standardele, ca la noi, a condus la următoarea situație: au fost reclamații. Toată lumea s-a dus acolo și, întrucât nu suna bine pentru presă să spui uite în ce condiții sunt ținuți câinii de la Corbu, de exemplu, au zis uite cum sunt ținuți câinii de la Constanța. Vreau să vă asigur că animalele capturate de pe raza municipiului Constanța au beneficiat de condiții conform contractului.

La începutul lunii, inspectorii de la OPC au verificat adăpostul de câini din localitatea Ovidiu, care aparţine societăţii Green Life Recycling.

Societatea a fost amendată cu 10.000 de lei pentru comportament incorect şi nerespectarea programului.

Asta după ce ONG-urile şi iubitorii de animale au atras atenţia, în repetate rânduri, asupra condiţiilor din adăpost.