Premierul Mihai Tudose şi mai mulţi miniştri vor participa, în perioada 18-20 octombrie, la cel cel mai mare eveniment de promovare comercială organizat anual de către Departamentul Comerţului al SUA – Trade Windş aflat la a zecea ediţie.

Aproximativ 100 de companii americane vor veni la Bucureşti şi vor avea contacte cu peste 50 de companii româneşti, prilej pentru aceste firme să dezvolte proiecte comune.

„Iniţiativa Departamentului Comerţului al SUA de a organiza cea de-a zecea ediţie a Trade Winds în România şi în alte patru state din Europa de Sud-Est – Bulgaria, Croaţia, Grecia şi Serbia – demonstrează importanţa pe care Administraţia SUA o acordă acestei regiuni şi, în mod special, ţării noastre. Guvernul României a abordat cu importanţa cuvenită acest forum economic de amploare şi împreună cu echipa mea am răspuns pozitiv tuturor solicitărilor primite din partea Ambasadei SUA şi a Commerce Department„, a afirmat premierul Mihai Tudose.

Între firmele americane care vor participa la ediţia a zecea a Trade Winds sunt atât companii consacrate precum IBM, producătorul rachetelor Patriot – Raytheon, Kestral, Harris Corporation (space intelligence), SAS Institute (software), Perry Baromedical Corporation (producator de echipamente medicale), cât şi IMM-uri din SUA care reprezintă un interes deosebit pentru noi, în special din perspectiva transferului de know-how şi al inovării.