Asociația Identitate și Dialog din Sfântu Gheorghe a demarat un proiect ce are ca scop reducerea ratei abandonului universitar.
Proiectul cuprinde 108 elevi din judeţele Covasna, Braşov şi Harghita, aflaţi în ultimul an de liceu, care vor fi consiliaţi în domeniul carierei profesionale.
Președinte asociaţiei, Alexandru Andriesei, a precizat că, pe fondul lipsei unei reale informări, consilieri şi orientări profesionale, mulţi tineri urmează studii universitare în funcţie de opţiunile părinţilor sau sfaturile prietenilor şi nu în funcţie de competenţele şi abilităţile pe care le au, iar în multe cazuri renunţă la studii, dându-şi seama că au făcut algeri greşite.
Proiectul implementat de Asociația Identitate și Dialog, intitulat “Elevii consiliați-viitori excelenți angajaţi”, îşi propune să reducă abandonul universitar prin intermediul unor sesiuni de informare și formare în domeniul orientării în carieră.
Prima sesiune, care se desfăşoară la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe şi se va încheia pe 15 octombrie, cuprinde 36 de elevi care vor fi informaţi cu privire la cele mai căutate meserii de pe piaţa muncii şi beneficiile pe care le oferă acestea, oportunităţile oferite de universităţi, precum şi gama de specializări innovative.
De asemenea, în cadrul sesiunilor vor fi conturate profilurile de dezvoltare personală şi un plan de carieră pentru fiecare cursant.
Proiectul este cofinanţat de Ministerul Tineretului și Sportului prin Concursul Național de Proiecte de Tineret 2017 şi este realizat în parteneriat cu Uniunea Națională a Studenților din România.