„Muzica” va fi tema Hotelului de Gheaţă care se va construi, în această iarnă, la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, au anunţat reprezentaţii proiectului.

Construcţia va începe la sfârsitul lunii noiembrie sau începutul lui decembrie, în funcţie de condiţiile meteo. Este nevoie de un strat consistent de zapadă, iar temperaturile trebuie să fie suficient de scăzute pentru ca pe Lacul Bâlea să se formeze un strat gros de gheaţă, de aproximativ o jumătate de metru, din care constructorii vor tăia blocurile transparente pentru ridicarea zidurilor. La construcţia hotelului se foloseşte doar gheaţă, zăpadă şi apă.

În acest an, camerele hotelului vor purta numele unor celebrităţi ale muzicii românesti şi internationale. Mobilierul va fi realizat numai din gheaţă. La fel şi restaurantul şi barul din incinta construcţiei, unde mesele şi scaunele vor fi tot din gheaţă. De asemenea, la Ice Bar, turiştii vor putea servi băuturi din pahare de gheaţă.

La fel ca în anii trecuti, proprietarii Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac vor să inaugureze construcţia în preajma Crăciunului. După Anul Nou, acolo se vor ridica o Biserică de Gheaţă şi câteva igluuri.