Melodia “Drumurile” a ajuns să doboare toate recordurile de audientă în România şi să fie pe buzele tuturor, abia atunci când artistul Dan Spătaru a descoperit-o. Pe o caseta primită din fosta Iugoslavie, era şi această prima versiune a piesei. Trei zile şi trei nopţi, Dan Spătaru a lucrat la un text cu rezonanţă pentru ea, apoi i l-a citit soţiei sale, Sida Spataru. Au ştiut atunci că piesa “Drumurile”, în noua variantă, va fi un mare şlagăr şi aşa a fost.

Orice melodie are o poveste, dar şi un protagonist care să-i dea strălucire şi să o pună în valoare. Aşa s-a întâmplat şi cu piesa “Drumurile”, interpretată cu succes, în perioada comunistă de artistul născut în Medgidia, Dan Spătaru. Încă de la bun început, acesta a recunoscut că nu este o piesă compusă de el, pentru că niciodată nu a fost un compozitor, însă este o melodie care îi poartă versurile. Întâmplarea, sau mai degrabă norocul, a făcut ca în mâinile lui Dan Spătaru să ajungă o casetă cu mai multe melodii imprimate în fosta Iugoslavie. Printre ele era şi o piesă care i-a atras atenţia artistului. Părea un cântec banal, dar pus în valoare prin text putea să strălucească. Iar Dan Spătaru a ştiu acest lucru de la început, motiv pentru care i-a scris versuri atât de puternice încât a transformat “Drumurile” într-o piesă emblemă.

Realizatorul de emisiuni muzicale la Radio România, Titus Andrei, ne-a povestit că tot ce atingea Dan Spătaru se transforma în şlagar. Nu a fost o excepţie nici melodia “Drumurile”.

Citește continuarea pe siteul proiectului eualegromania.ro >>