Bulgaria și Lituania sunt peste noi la acest capitol. Potrivit datelor publicate de Biroul European de Statistică, Eurostat, Olanda este principalul furnizor de ouă pentru celelalte state membre UE. Țara lalelelor ar putea fi numită și țara ouălor, pentru că a realizat exporturi de 347 milioane de euro în 2016. Aceste cifre reprezintă circa 40% din valoarea totală a schimburilor intra-comunitare.
Pe de altă parte, cu o valoare a exporturilor de ouă de doar 6 milioane de euro spre celelalte state membre UE, România este la coada clasamentului. La acest capitol, al exportului de ouă, țara noastră se situează în urma unor state mai mici precum Cehia, Lituania, Bulgaria sau Letonia.
Reamintim că astăzi este „Ziua Mondială a Oului”. Ea se celebrează în cea de-a doua zi de vineri din luna octombrie a fiecărui an. Sărbătoarea a fost instituită în 1996, la o conferinţă a Comisiei Internaţionale a Ouălor, desfăşurată la Viena. Această zi este marcată diferit în diverse ţări din lume, în funcție de tradiție.