Unul dintre cele mai mari festivaluri de folk din România, Festivalul Național „Bistrița folk”, a dispărut din agenda culturală a municipiului Bistrița.

Motivul? Nu sunt bani!

Concret, după cincisprezece ediții consecutive, în care s-a remarcat ca unul dintre cele mai bune festivaluri de gen din țară și una dintre manifestările artistice foarte iubite de publicul bistrițean și nu numai, festivalul „Bistrița folk”, programat pentru 17-18 noiembrie 2017, nu se regăseşte în agenda evenimentelor culturale ale toamnei, fără ca acest lucru să fie adus la cunoștința opiniei publice și fără prezentarea vreunei motivații de fond care să susțină această măsură.

Primarul Bistriţei, Ovidiu Teodor Crețu, a confirmat această informaţie.

În aceste condiții, Asociatia Culturală „România din inima mea”, Bistrița, le promite fanilor folkului că vor fi făcute toate eforturile posibile ca ediția din acest an a festivalului „Bistrița folk” să nu dispară, prin identificarea altor surse de finanțare. Este posibil, însă, ca afișul pregătit inițial, pe care se regăseau ca și capete de afiș Ducu Bertzi&friends, Ștefan Hrușcă, Iurie Sadovnic Orheianul (Republica Moldova), Adrian Ivanițchi, Adi Beznă sau grupul Ecoul, să nu mai poată fi respectat integral și să se renunțe la secțiunea concurs.

Vom urmări această informaţie, pentru a vedea ce se întâmplă cu unul dintre cele mai iubite festivaluri de folk.