D.I.I.C.O.T. a anunțat, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, reținerea a doi cetățeni români și a unuia german, acuzați de trafic de droguri de mare risc. Vezi mai jos comunicatul integral:

„La data de 10.10.2017, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților ALTSTADTER CRISTIAN LOREDAN , cetățean german, ILINCA IOAN BOGDAN și BÎRNAZ CONSTANTIN ADRIAN, pentru săvârșirea infracțiunii trafic de droguri de risc.

S-a reținut faptul că inculpatul ALTSTADTER CRISTIAN LOREDAN, cetățean german de origine română, împreună cu alți doi cetățeni români — ILINCA IOAN BOGDAN și BÎRNAZ CONSTANTIN ADRIAN — au dezvoltat o activitate prodigioasă pe linia traficului cu droguri de risc, întreținând pe raza jud.Timiș mai multe culturi de cannabis, pe care, după recoltare, le uscau, tratau și ambalau într-o locație situată pe raza loc.Blajova, jud.Timiș. Ulterior, cantitățile de cannabis erau comercializate en-gros, în cantități de minim jumătate de kilogram, către un cerc de dealeri din Mun.Timișoara.

În data de 09.10.2017 a fost organizat un flagrant, inculpații fiind depistați deținând asupra lor cca.1 kg droguri de risc — cannabis.

În noaptea de 09/10.10.2017 au fost efectuate percheziții domiciliare autorizate la un număr de 5 (cinci) locații aparținând inculpaților, fiind depistate alte cantități de droguri (circa 6 kg cannabis).

Ulterior, în cursul zilei de 10.10.2017, a fost efectuată o percheziție domiciliară și la locația situată pe raza loc.Blajova, jud.Timiș, unde a fost descoperită o cantitate de circa 200 sute de kilograme de muguri cannabis (pregătită pentru comercializare), precum și câteva sute de plante în curs de recoltare (cantitatea totală aferentă acestora urmând a fi stabilită în urma recoltării).

De asemenea, la data de 11.10.2017, la limita județelor Timiș și Caraș-Severin, au fost identificate alte patru culturi de cannabis, care la acest moment se află în curs de cântărire, cantitatea fiind estimată la ordinul câtorva tone.

La data de 11.10.2017 Tribunalul Timiș a dispus arestarea preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, precum și jandarmi.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”