Joi, 12 octombrie, la Palas Congress Hall Iaşi va avea loc editia 21 RIUF – The Romanian Internaţional University Fair, eveniment la care vor participa peste 50 de universităţi şi instituţii educaţionale din 9 ţări.

În această toamnă un număr record de peste 50 de universităţi şi instituţii educaţionale ajung în Iaşi să interacţioneze cu elevii şi studenţii din zona Moldovei. Aceştia pun la dispoziţia celor interesaţi de programe de licenţă, masterat şi doctorat informaţii despre peste 4.500 de programe de studiu.

Peste 25% dintre universităţile din Marea Britanie prezente la RIUF- The Romanian International University Fair.
Pe 12 octombrie, la RIUF Iaşi vor fi prezente 24 dintre universitățile de stat din Marea Britanie, printre care se află și cele clasate în top 100 instituții de învățământ superior din lume:
• University of Essex – locul 6 în UK și 22 la nivel mondial;
• University of Birmingham – locul 26 în Europa şi 86 mondial;
• Northumbria University – locul 21 la nivel mondial.

Universităţi de top olandeze ajung la Iaşi.
Pe lângă universitățile din UK, în această toamnă la cel mai mare târg international de universităţi vor mai fi prezente 4 universități de top din Olanda:
• Tilburg University – cea mai bună universitate din Europa în domeniul economiei;
• University of Twente – una dintre cele mai tinere universități de cercetare din Olanda;
• Radboud University – una dintre cele mai bune școli de business din Olanda;
• University of Groningen, Faculty of Law – una dintre cele mai bune facultăți de drept din Olanda.

Consiliere educaţională şi orientare în carieră gratuită în cadrul evenimentului
Pe langa gama variată de universități prezente, la RIUF poți interacționa cu organizațiile orientate către programele de dezvoltare personală, profesională și orientare în carieră sau care oferă cursuri de limbi străine. Astfel, pe lângă consilierea educațională, Târgul Internațional de Universități oferă tinerilor români o experiență completă și o imagine de ansamblu asupra parcursului lor profesional.

În plus, prin înscrierea online la eveniment, vizitatorii beneficiază și de o ofertă de studiu personalizată în funcție de domeniile de interes.

Înscrierile la RIUF se pot face pe www.riuf.ro, cel mai mare târg internaţional de universităţi având loc pe 12 octombrie la Palas Congress Hall Iaşi, acolo unde vizitatorii vor putea afla mai multe despre programele de studiu dorite din ţară sau din străinătate.

Ediția de toamnă RIUF a avut loc și la București, pe 7-8 octombrie, la Sala Palatului, unde s-a bucurat de peste 8700 de vizitatori, următorul oraș pe lista RIUF fiind Timişoara, pe 10 octombrie, la CRAFT- Centrul Regional de Afaceri Timişoara.

Despre Grupul Educativa
EDUCATIVA este un grup de organizații non-guvernamentale și companii ce dezvoltă produse și servicii educaționale care ajută tinerii români în identificarea și fructificarea oportunităților de dezvoltare personală. Printre programele EDUCATIVA se numără serviciile de consiliere educațională EDMUNDO, UNIVERSALIO și EDMERICA, serviciul de recrutare Reviro și platforma centralizată de înscriere la universități din România, AdmitereOnline.ro. (Radio Iaşi/ FOTO educativa.ro)